lördag 1 september 2012

Fiskgratäng i sweet chilisås med grönsaksmos LCHF

 Hej!
Nu har jag inte bloggat på flera dagar, varit så trött den sista tiden plus haft liten som sovit oroligt på nätter och sen tagit morgon tidigt! Men har såklart fotot det jag lagat hemma så ska försöka få in allt nu under helgen!

Nu har jag börjat köra mycket Lchf igen den sista tiden och jag är verkligen inte stenhård! Jag kan ta lite socker i kaffet, socker i ketchup, kan ta 1-2potatisar max nån g till maten, kan ta mig ett glas oboy, eller fil med kornflakes kokos och sylt istället för macka, kan köra vanlig korv till ex grönsaksmos fast jag inte kollat % i korven!
Men för mig handlar inte Lchf om att va strikt in i minsta detalj det har jag varken råd eller ork till
utan för mig handlar det om att undvika pasta, potatis,mjöl, smörgås för det mesta men kan slinka ner 1smörgås eller nåt annat ibland!
I hur många år som helst helst har jag haft krångel med uppspänd, gasig, mage, mycket magvärk och både övervikt och uppsväld kropp.
Men när jag kör Lchf och undviker ovanstående så mår jag som bäst känner sällan av besvären och går ner sakta men det gör mig ingenting man måste ju kunna njuta av vissa grejer ibland!
Och får jag besvären så beror det oftast på att jag har fuskat med kanske lite godis fredagskväll

Så alla ni Lchfare som är strikta vet ju själva vad ni kan byta ut och kanske finns det  nån miss i mina Lchf recept!

Här kommer iallafall fiskgratängen vi åt igår och kors i taket sambon åt till och med han som ALLDRIG äter fisk rättare sagt nästan får kväljningar och är rädd att få ben i fisken när han äter så därför äter han aldrig fisk!
Men eftersom han snällt äter det jag lagar och även han äter den Lchf jag gör så ville han ge det ett försök
och han tyckte faktiskt det va gott (men säg inte det till nån))

Gör så här
sätt på ugnen på 220g
lägg ett fiskblogg i en form (jag hade halvt tinade alaska pollack som jag inte tagit isär till filleer
Men du går lika bra om du vill ta isär fileerna och lägga ut dom 1 och 1 (men glöm inte förkorta tiden i ugnen)
Krydda iallafall fisken lite med ex lite citronkrydda, fisk krydda, salt, vitpeppar eller pressa lite citron över
(inte för mycket så det inte blir för starkt)
Skär löken i ringar eller halvringar och lägg på
skiva valfri tomat (jag hade körsbär) och lägg på
Vispa upp ca 2.5creme freich och 1gräddpaket (eller bara grädde, eller creme freich) tillsammans med c1 1/2dl Felix chilisås (flaska), lite pepparmix och ev lite salt
Häll sen på/bred ut på fisken och stoppa in i ugnen ca 35-min tills fisken är klar (beroende på ugn och tjocklek på fisk)
Har du lagt ut fileerna 1 och 1 förkorta tiden

Severa med ex grönsaksmos som är supergott!
Koka mixade grönsaker (tex från ica med broccoli, blomkål, och morötter)
häll i nån msk creme freich och krydda med aromat, vitpeppar, och lite salt
och mixa med stavmixer tills det blir mos
Smaka av om du vill ha i mer kryddor eller creme freich (går byta ut till lite margarin eller grädde





2 kommentarer:

  1. Menar du crème fraîche?

    SvaraRadera
  2. Ny besökare som förvånas över ovanstående kommentar!
    Förstod du inte, eller ville du bara göra dig lustig på annas bekostnad? Småaktigt. Usch!

    SvaraRadera