måndag 3 september 2012

Club-Sanwischrulle LCHF


Måste först och främst be om ursäkt för illa bilder! Märks hösten kommer och det blir mörkare inne så många bilder får jag inte till i våran lilla mörka lgh :-(
Vet iallafall vad jag ska ska spara till och köpa under hösten! Nån bättre blixt och nåt skydd så inte bilderna blir så glansiga!

Men nu till maten! Måste säga ojoj så gott det va,, smakade nästan som en kycklingrulle från pizzerian!
Detta ska jag helt klart göra fler g!
Blev sugen på detta när jag kollade runt på LCHF recept sidan som ni hittar här med massor av godsaker
HÄR
Jag ändrade om lite i kryddning för annars brukar det ju vara curry i och det gillar inte sambon!

Anpassa mängden ingredienser efter hur många som ska äta men såsen räckte iallafall till 3Rullar
och använde 1bacon paket och ca 7kycklingfileer

Gör så här
ca 3portioner

Omelett
1rulle
Vispa ihop 2ägg, 3msk grädde och salt och peppar i en bunke
Häll i stekpanna med smör och stek den tills den blir fastare och får lite färg på undersidan
Du ska INTE vända och steka andra sidan
(blir det tunt med smet i mitten så kan du dra smet försiktigt med gaffel el stekspade utåt mot mitten så den blir jämn)
Lägg försiktigt över den på en tallrik så den svalnar under tiden

Tillbehör
Stek upp kyckling och klipp ner lagomt stora bitar av 1bacon paket och mängd beroende på vad mycket du behöver
Krydda med grillkrydda
Stek tills kycklingen är genomstekt och baconet är lite krispigt
lägg sen upp kycklingen på skärbräda och skär i mindre bitar
(eller också skär du mindra bitar från början


Röra
Blanda ihop
1.5dl majonäs
1liten burk creme freich
1 fin hackad rödlök el mindre bitar)
smaka av med grillkrydda, chilikrydda, salt och lite vitpeppar och timjan

Hur du bygger ihop rullen
Lägg rullen på en tallrik
Bred på röra på hela omeletten
lägg sen på resten av sakerna i mitten som en rad
isbergssallad och skivade körsbärstomater
vik försiktigt över ena sidan och pressa lite lätt så innehållet blir lite fastare i och fortsätt sen rulla ihop resten försiktigt








1 kommentar: