måndag 10 september 2012

Blåbärspaj med krispig smuldeg med kokos

 Jodå jag kör Lchf men kör inte strikt utan jag tycker man måste få unna sig goda saker ibland fast det är socker! Och jag gör hellre en god normal blåbärspaj och nöjer mig med en liten bit än att testa en Lchf paj som varken jag eller sonen tyckt om!

Igår kväll mumsade jag och äldsta sonen på underbart god blåbärspaj och kollade X-factor (gubben jobbade natt)! Riktigt mysigt med den där egen tiden, har ju ändå varit bara jag och han i ca 6-7år innan jag träffade nuvarande sambon och fick hans lillebror!

Denna smuldeg är den godaste smuldeg jag ätit och har lite svårt att inte göra den varje g det ska bakas smulpaj! men den typ smälter i munnen och man vill bara ha mer! (kan säga att det är nog den enda smuldeg jag gjort sen över ett år tillbaka när jag gjorde den för första gången!
Och den slängs snabbt ihop i en reklam och sköter sig själv sen i ugnen! Eller som här slängs ihop snabbt med en vild 1åring!

Du behöver
100g smör
1.5dl vetemjöl
1.5dl socker
1dl kokos
1dl
havregryn

Gör så här
sätt ugnen på 175g
Lägg blåbär i en form (så mycket du vill ha eller byt till andra bär eller äpplen))
Sockra ev eller vaniljsocker om du vill söta bären..
dela margarin i mindre bitar och lägg i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna!
Kör med elvisp en stund tills det blivit mindre bitar/smulor, allt blandats runt ordentligt
Häll över blåbären och stoppa in i ugnen ca 30-35min

Servera med grädde, vaniljsås/creme Eller blanda ihop lite av vaniljcreme med vispad grädde SUPERGOTT
Funkar såklart lika bra med ex vaniljglass


1 kommentar:

  1. Hej, tack för receptet. Jag använde steviasocker och den blev ej lika söt utan bara naturligare i smaken och nyttigare.TAck!

    SvaraRadera