måndag 20 augusti 2012

Fylld Barkis


Idag va jag och storhandlade! Gud så skönt och fylla upp både kyl och frys! Men blev lite tajt om tid att ställa sig med nån värsting mat innan sambon skulle till jobbet för ett nattpass plus detta går snabbt att fixa iordning och inte behöver det vara länge i ugnen! Så passa bra att fixa iordning idag!
Denna rätt är verkligen superlätt och går att variera efter sitt tycke och smak!
Går att ha till lunch, midda, fredags/lördagsmys, eller för den med lite mindre ekonomi.
Köttfärs och ost är ju oftast nåt man har hemma och en barkis för ca 10kr så har med en supergod rätt!
Dom stora killarna är förkylda här hemma och själv känner jag det smyger på mig så idag blev det lite smakrik köttfärs med vitlök och lite sambal för att kanske lyckas svettas och skrämma bort bacillerna :-))

Kryddor kan du ju krydda lite efter vad du/ni gillar i fam eller till och med krydda köttfärsen med tacokrydda
Går ju även steka med ex bacon, champinjoner, eller champinjonstuvning, nån skinkröra eller nåt annat gott du gillar

Gör så här
Sätt ugnen på 220g
Skär bort överdelen på barkisen
Gröpa ur rätt rejält
Stek köttfärs krydda med salt, vitpeppar, grillkrydda, oregano
tillsätt ca 1msk sambal olek (mer el mindre om du vill)
pressa i 1-2 vitlöks klyftor
ca 1/2-1dl felix chilisås
ca 3msk tomatpure (jag hade delikatess kryddad)
blanda runt och tillsätt sen ca 1-2dl creme freich och blanda runt
(smaka av om du vill krydda mer eller om du tycker det är för starkt häll i mer creme freich)
Fyll barkisen med köttfärsen
Lägg sen några nävar med riven ost på
Stoppa in i ugen på 220g i ca 15min tills du tycker den fått fin färg
(gärna så osten fått lite gyllenbrun färg)

Servera ev med lite sallad eoch grönsaker
såsen jag hade till är creme freich med pressad vitlök, pepparmix

Tips på vad du kan göra med överdelen på barkisen du skärde bort hittar du här på länkenBrödsnittar med vitlökssmak










2 kommentarer:

  1. HEj o tack för receptet...min mamma gjorde ofta denna på 70-talet...o jag kom inte riiiktigt ihåg hur d var man gjorde...men det blev en "flashback" när jag hittade ditt recept...tusen tack igen:) denna skall jag bjuda på ikväll när mina barn o barnbarn kommer för att fira fars dag en dag i förväg ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vad roligt att höra :-)) Hoppas ni gillade det :-)

      Radera