söndag 27 maj 2012

Smördegsinbakad fläskytterfile med röra i och hemmgjord potatis sallad

 När jag storhandlade sist köpte jag en smördeg som jag varit sugen på att göra länge!
Och igår blev det äntligen av strålande solsken och en god hemmagjord potatis sallad till och lite grönsaker
Och så en cider till! Riktigt gott.
Hur jag gjorde potatis salladen hittar du här Potatis sallad

Gör såhär
Sätt ugnen på 200grader (ca 25-30min)
Krydda fläskfilen med grillkrydda, paprika krydda och lite vitpeppar
Ringla på charlottenlöksfond i stek pannan.
stek den i smör några minuter på varje sida så den får fin färg

 När den började bli klar ringlade jag över lite jonnys senap och bredde ut med en gaffel och stekte in den lite extra i stekpannan
häll ev på extra smör så det inte bränns
Ta av den och låt den svalna

Röran
Fetaost
rödlök
champinjoner
kryddor

Hacka 1burk champinjoner (el färsk svamp om du har)
och 1/2 rödlök
stek den det i stekpannan i fonden och kryddorna som är kvar
ev lite extra smör så det inte fastnar
Låt svalna några min innan du häller det i creme freichen



 Lägg 1dl creme freich i en mindre bunke,
skär 150g-paket fetaost i mindre bitar
krydda lite extra med salt, paprika krydda, chilikrydda, lite vitpeppar
(krydda lite efter behag, jag har inga mått)
Blanda runt allt.

 Lägg fläskfilen när den svalnat på den utrullade smördegen
Tänk på att lägga den i mitten gärna lite mer åt ena långsidan innan du börjar vika över kanterna
så du kan vika ena sidan över fläskfilen.
Skär en skåra inte rakt igenom men rätt djup och skär inte ända ut till kanten så rinner det inte ut på sidorna så  i ugnen
Fyll den sen med röran

 Sen är det bara att vika ihop den på ditt sätt.
Nagga den lite lätt med en gaffel så det kommer ut luft.
Stoppa in den i ugnen ca 25-30min
Men olika för olika ugnar så håll koll så inte smördegen bränns för då kan du sänka lite om köttet skulle behöva vara inne en stund till!
Ta ut den runt den tiden och skär i mitten och kolla så köttet är klart!
Lite vit och inte rött


Servera med en god potatis sallad som du kan se här hur jag gjorde
Och gärna en vanlig grönsallad eller lite grönsaker


2 kommentarer:

  1. Oh gud så gott det dära såg ut! Du måste vara väldigt duktig =) kram kram

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket :-)Jag är självlärd, tycker det är kul att vara i köket och experimentera och testa på nya saker! Kram

    SvaraRadera