måndag 14 maj 2012

3-pepparsås med feta ost i

Igår gjorde jag en supergod  sås som vi hade till kött!
Men den passar nog lika bra till kyckling och fisk!

ca 2tskgrönpeppar
ca 2tsk rosepeppar
ca 2tsk (hela) annars ta 1tsk max om du mindre eller malt svartpeppar
(men ta lite i taget om du har mindre så det inte blir för starkt)
salt
1pkt grädde 
ca 1-2dl creme freich
1 köttbuljong
fetaost
ev spadet från kött som varit i ugnen

Har du mortel hemma så lägg pepparn däri och stötta tills det blivit smått
Jag hade ingen så la dom först i en sån här beredare tills det vart mindre bitar sen la jag dom i lite längre upp i en fryspåse och bankade med hammaren till önskad form!

Häll grädden, creme freichen och buljongen i en gryta och värm upp tills buljongen smält
häll sen i pepparn, lite salt och smaka av till önskad smak!
(Anpassa såsen med önskad mängd kryddor efter eget tycke, råkar du göra för starkt så häll i mer grädde eller creme freich)

Häll sen i feta osten mot slutet innan såsen är klar, mosa den gärna lite lätt innan med en gaffel


 Har du nån sky från kött, fågel, fisk så häll gärna några skedar i såsen!
SÅÅÅÅÅÅÅ himla gott

1 kommentar:

  1. Hej det här var gott, en trevlig sida med många fina recept,
    titti

    SvaraRadera