torsdag 14 juni 2012

Stjärn gratäng i smördeg med ostfyllda kanter


Denna ide fick jag från en matsida på fb fast då va det en stjärn pizza och det receptet kommer från  bloggen kryddburken --> Stjärnpizza
När jag blev sugen på detta idag så hade jag inga pizza saker hemma så gjorde en egen stjärn variant som    blev såååååå himla god! Gubben tog en extra portion med kommentaren -det här måste du göra igen, 2tummar upp från sonen :-) Så fick riktigt bra betyg för denna maten!

Du behöver
1 p smördeg

broccoli (efter behag)
1p bacon
1 Lök
färska champinjoner ca 6-8st eller 1konservburk
salt, vipeppar, grillkrydda

riven ost

Såsen
ca 2.5 -3dl creme freich
1/2 msk rose peppar
1/2 msk grönpeppar
1/2-2 tsk svartpeppar
vitlökspeppar
1 köttbuljong
2tsk charlottenlöks fond

Gör så här
sätt ugnen på 200g
1.Börja rulla ut smördegen på en plåt med foliepapper, skär sen snitt där du ska vika in osten som på bilden
lägg ost innanför kanterna och knip ihop kanterna och vik lite över.
2.Klipp färdig kokt broccoli till mindre bitar (koka den så den är klar innan som anvisning på påsen)
3.Stek upp hackad lök, champinjoner och nerklippt bacon!
 krydda med lite vitpeppar och grillkrydda.  När det börjat få lite färg så häll ner den klippta broccolin och salta den ev lätt, och blanda runt
4.Häll broccoliröran på smördegen och lägg på riven ost 


5.Gör Såsen
.Mixa rosepeppar, grönpeppar och svartpeppar i mortel annars går det lika bra att lägga kryddorna i en påse och banka lite med hammaren eller som på bilden luta mixern på sidan medans du kör den.
Blanda det sen i en mindre gryta med creme freich, 1buljong, fonden och lite vitlökspeppar!                  Koka upp tills buljongen smält och blandats runt.
6.Häll såsen på broccoliröran och stoppa in i ugnen ca 20min tills strärnorna blivit gyllenbruna

7. Smaklig måltid! Servera ev med lite sallad och grönt



1.

2.


 3.

4.


5


 6.

7.




1 kommentar: