fredag 15 juni 2012

Krämig rabarberpaj med kokos täcke


Oj oj oj Ja denna vart himmelsk krämig och underbart god!
Tog mig en liten bakstund med sonen Tom, han vill ju såklart lära sig så med instruktioner från mig så är han superduktig! Väntar på dagen man kommer hem och han fixar att överaska oss med nåt gott!
Denna kaka är iallafall en liten mix av vit kladdkaka som jag la till lite kokos i och creme freich i och sen ett täcke med den underbara smuldegen som jag bara älskar!

Du behöver
 kladdkakan
100g smör
100g
100g vit block chocklad
2ägg
2dl socker
2.5dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1dl kokos
1dl creme freich

smuldegen
100g smör
1.5dl vetemjöl
1.5dl socker
1dl kokos
1dl havregryn

Rabarber (lite efter bahag jag hade lite i en påse som jag tinat)

Gör så här
sätt ugnen på 200g
smörj en form med löstagbar kant springform/ går annars lika bra med en pajform/ugnsform

1.Vispa 2ägg och 2dl socker pösigt/fluffigt
2.Smält 100g margarin och häll ner den vita chockladen och blanda runt tills den smält och inga klumpar är kvar.
3. häll ner den smälta smör och chocklad blandningen i äggsmeten, blanda sen i creme freichen, och mjöl och vaniljsocker, blanda till sist i kokosen (använd vanlig hand visp)
4.Blanda sen i Rabarbern  i smeten och häll den i formen

5.Mixa ingredienserna till smuldegen med Elvisp (dela gärna margarinet i mindre mitar innan)
Häll det sen på smeten och stoppa in i ugnen ca 30min till överdelen är gyllenbrun.

6.Låt kakan stå en liten stund innan du skär lite lätt med en kniv längst kanten innan du lossar formen.Annars funkar det ju såklart att gegga på med sked och lägga på tallrikarna!

Servera med grädde eller marsan visp el vanilj glass :-)





1.

2.

3.

4.


5.

6.







4 kommentarer:

  1. Denna lät suuuupergod! Den skall testas

    SvaraRadera
  2. Provade att göra denna nu ikv och oj vad söt den blev! Nästa gång tar jag lite mindre vit choklad och ännu mer rabarber, eller kanske hallon

    SvaraRadera
  3. Å vad roligt du testade den! Kan tänka mig även det är gott med skivade/delade jordgubbar! Gillar ju ioförsig lite sött, hehe så blev några extra bitar för mig!

    SvaraRadera