lördag 9 juni 2012

Hallon och vaniljtårta


Tänk i frdags gick min son ur lågstadiet! Oj vad åren rusar förbi! Men såklart det skulle firas! Så i torsdags gjorde jag hemmagjord Hallonsaft och rabarbersaft! Och när vi kom hem i fredags efter avslutningen så slängde jag ihop en tårta!
Fuskade lite och köpte färdig maräng botten, efterson jag hade fullt upp med bebis och koka saft kvällen innan så fanns inte tiden att göra egen botten! Men blev ju supergott ändå!
Så satt ute på balkongen med en klasskompis till Tom och myste med god tårta och hemmagjord saft!
Och solen ja den lyste alldeles underbart!

Vill du ha hemmagjord saft till så testa Rabarbersaft och Hallonsaft


Tårtan är perfekt att snabbt slänga ihop och ätas direkt efteråt!
Gör den samma dag annars är det lätt tårtan blir rinnig och marängen mjukas upp efter ett tag! Alltså godast samma dag!

Du behöver
maräng botten
hallonsylt

3dl grädde
1pkt kesella hallon
3msk vaniljpulver
ca 2-3dl hallon

10 msk vaniljpulver + 4dl mjölk (vanilj creme)

3dl grädde
5msk vaniljpulver + 2dl mjölk (vanilj creme) (vill du ha mer vanilj ta en 1/2-dubbel sat extra med vanilj creme

hallon
vit chocklad


Gör så här
1. Tina hallon (sockra ev så dom inte blir så syrliga) el färska hallon om du har
(se till du silar av hallonsaften tex i en sil ovanför nåt så dom får rinna av annars rinner tårtan lätt ut)


2.Vispa grädden och 3msk vaniljpulver tills den blir fluffig, (ev lite socker i grädden)
häll sen ner kessella och  hallon och vispa lite tills den blir rätt fast men inte för mycket s¨det blir som smör :-)

3. Blanda ihop 4dl mjölk och 10 msk pulver (låt stå nån min tills det stelnat)

4. Börja lägg en marängbotten på ett fat
    täck med ett lager hallonsylt
    sen ett tager med vanilj creme
    och lägg den rosa hallon mousen på tårtan och forma ut och täck sidorna
    Lägg sen på andra maräng botten

5.Vispa upp grädden (3dl), och blanda ihop vanilj cremen i separat skål (5msk vaniljpulver+ 2dl mjölk

6.Täck marängdelen , (som på bild nr 6), lägg sen på resterande hallon

7. bryt vit chocklad i en micrå säker skål, kör 30 sec i taget och se om det smält så du kan blanda ut chockladen så den smälter så den blir rinnande.
 Ta en sked och ringla över hallonen

8. Färdig att servera ute i sommar solen och bjuda på!



1.


2.


 3.


4.


5.


6.


7.


8.




3 kommentarer:

  1. Jättebra ide!! Martina tar examen nu på fre så nu fick jag ett bra recept på marängtårta!!!

    SvaraRadera
  2. Å vad kul, hon kommer älska den :-) Ha en bra examens dag :-) Hälsa till henne och hoppas ni får en bra

    SvaraRadera
  3. Åhhh ...denna ska testas :) Ser så gott ut!

    SvaraRadera