fredag 29 juni 2012

kokostoppar med vit chocklad och jordgubbar



Köpte Natur godis i helgen och blev helt frälst i kokostopparna med  vit chocklad i! Men det blir ju lite dyrt och köpa massor med såna! Så tänkte jag skulle fixa några såna själv! Men hittade inget sånt recept nånstans, utan bara såna kokos toppar som skulle vara i ugnen! Så fick bli att testa en egen variant! Och jösses vad goa dom blev! Kan säga båda jag och gubben har gått och nallat stup i ett, haha
Näst g ska jag ha lite mer chocklad i dom vita för då hade dom nog blivit ännu mer perfekta!

Gjorde iallafall 2 varianter en med jordgubb, vit chocklad och kokos
och en med vit chocklad och kokos.

Du behöver till dom med Jordgubb
7jordgubbar
1dl florsocker
2tsk vaniljsocker
ca 2.5-3dl kokos
100g vit chocklad inuti
100g vit chocklad till överdrag

Gör så här
Dela jordgubbarna i små bitar och lägg i en plast skål/bunke
lägg i allt annat utan chockladen.
Mixa med mixer staven liten stund, inte för länge utan bara tills det blandats ihop och jorgubbarna blandats runt, vill du ha lite bitar i så mixa mindre el, blanda bara i dom som småbitar.
Bryt chockladen i rutor och lägg i en micro säker skål/tallrik och kör i ca 30 sec- 1min tills du kan blanda runt med en sked och allt smält!
Häll i röran och blanda snabbt runt med skeden, ställ åt sidan liten stund så chockladen får svalna och stelna till sig lite.
Lägg dom sen på bakplåtspapper på plåt eller annat och ställ in över natten för att stelna ordentligt

Ta ut ur kylskåpet och smält chockladen som ovan och häll på/ el vänd topparna i!
Ta ex en sked och lägg på toppan och ta baksidan och dra runt så det kommer överallt

Ställ in i kylskåpet igen så chockladen får stelna!
Doppa ev botten när det andra stelnat om man vill ha chocklad under

(förvara dom även sen i kylskåp!



Du behöver till vita chocklad/kokos  topparna


ca 3.5 dl kokos
100g vit chocklad (vill du ha mer chocklad i så ta mer)
100g vit chocklad till överdraget

Gör så här
Lägg kokosen i en plast skål/bunke
smält chockladen i en micro säker skål/tallrik i ca 30min och blanda om tills det inte är klumpar kvar
Häll över kokosen och blanda runt.
Låt stå några minuter så det får svalna och binda till sig lite
Forma till toppar och lägg på bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet över natten, så dom får stelna till sig,
Smält chocklad som ovan och häll med sked över topparna, ta baksidan och dra så det kommer överallt

Doppa ev botten när det andra stelnat om man vill ha chocklad under!

Lovar dom är underbart goda och svåra att sluta att äta!










2 kommentarer:

  1. Vilken spännande variant på kokostoppar! Speciellt jordgubbar skulle jag nog gilla.

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen :-) Dom blev verkligen lyckade och hela fam älskade dom :-))

    SvaraRadera