lördag 23 juni 2012

Varm jordgubbs dessert

Igår va det som sagt midsommar! Och som jag skrev på jordgubbssåsen jag la ut inatt så skulle dessären komma in på bloggen idag :-)
Hade tänkt göra en tårta för det är ju oftast det som hör midsommar till, men vårat kylskåp är alldeles för litet för att det skulle fått plats tillsammans med all midsommarmat och det andra i kylskåpet! Så fick bli en varm dessär som vart supergod men mäktig!

Du behöver
*Några dl ca 300g tinade/el färska jordgubbar  till såsen Jordgubbssåsen
*valfri mängd Färska el tinade jordgubbar till varvning och toppen
*1paket grädde + ca 3-4msk oboy
1burk kesella vanilj
*1 vit chocklad kaka
*smuldeg som även används till denna Paj

Smuldeg
100g margarin
1.5dl vetemjöl
1.5dl socker
1dl kokos
1dl havregryn
(dela margarin i mindre bitar häll alla ingredienser och kör allt med elvisp tills det blivit smulats sönder)


Gör så här
*Sätt ugnen på 180g
*vispa smuldegen som beskrivning ovan
*vispa grädden och tillsätt ev oboyen om du inte vill ha utan
*skiva/dela jordgubbarna
*När smuldegen börjar bli klar så gör du jordgubbssåsen (el förbered innan och värm upp den tills du ska lägga i glaset
*Varva
smuldeg
kesella vanilj
skivade/delade jordgubbar
Jordgubbs sås
smuldeg
kesella vanilj
jordgubbar
jordgubbssås
grädde (spritsa om du har tillgång till det om du vill ha det snyggare)
och dela sen chockladen i småbita och lägg i en microsäker skål kör ca 15sec i taget och ta och känn efter sen om du kan blanda runt till sås annars kör några sec till
*ringla sen chockladen över jordgubbarna

Jag tycker den är godast medans smuldegen och såsen är varm men det gör du som du vill om du vill låta allt svalna!







2 kommentarer: