fredag 22 juni 2012

crostinis, tunnbrödssnittar och ägghalvor

Dom här underbart goda crostinis äter jag allt för sällan men så sjukt gott!
Lite fantasi så går det att ha det mesta här i!

Champinjonstuvning till vänster
Gör så här

*Stek upp champinjonerna i smör i en kastrull
*Lägg ev i en köttbuljong och blanda tills det smält och champinjonerna fått färg
*(Häll ev i mer margarin om det är torrt) häll sen på ca 2-3msk mjöl
*häll direkt på ca 3-4dl mjölk och blanda runt
*häll i salt, peppar och några droppar soja och vispa runt (smaka av)

Jag lagar alltid efter behag och ögon mått så måtten är ungefärliga
*blir det för starkt häll i mer mjöl
*för mycket mjöl så häller du i mer mjölk
*för lös (vispa upp lite mjöl och mjölk i liten skål bredvid och häll i tills du blir nöjd med konsistensen (inte för lös)

Smaka av tills du är nöjd och häll i dom gräddade crostinis
(även gott till varma mackor el sås till kött el bacon)




Laxröra till höger
*Stek 1-2Laxbitar i ugnen och låt dom svalna i kylskåp (inte varm då smälter creme freichen om du nu inte    
 vill ha kletet varm som är gott det med)
*Mixa ihop1liten burk creme freich, laxen, 2-3msk pepparrotsvisp, 1rödlök och smaka av med lite salt och
 peppar ev citronpeppar


Smaka av tills du är nöjd och häll i dom gräddade crostinis





Jag hade kvar av laxröran ovan så dom kletade jag ut på tunnbrödsrullar, la över större salladsvlad och rullade ihop dom från kortsidan till kortsidan! Går även köra utan salladsblad el  lägga på ost el annat valfritt!



Barnvarianten och för dom som inte gillar Lax variant
Använd tunnbrödsrulle smöra, lägg på ost och skinka och rulla från kortsidan till kortsidan! Skär upp i lagomt stora bita


 Ägghalvor med majonäs, räkor och dill


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar