Haft fullt upp under helgen plus att datorn har krånglat! Men nu äntligen får jag in pajen vi åt i fredags! Helt klart att vänta på för ojojoj så god den blev :-) Till och med god att äta på kall i lördags! Så ett litet tips att fixa en sallad och skära upp pajen kall i bitar att ta med på utflykten stranden så klart i kylbag så ni inte blir dåliga om det är värme!
Du behöver
Pajdeg
3dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125g margarin
1ägg
Fyllning
ca 6-8 färska Champinjoner (el burk)
1paket bacon
1lök
ca 6-8 kyckling (inner) fileer
6-8 soltorkade tomater (glasflaska)
ca 2-3tsk kyckling fond
grillkrydda
Smet
2.5dl creme freich
1 paket vispgrädde
200g philadelphiaost (paprika och lök)
3 ägg
ca 3tsk paprika krydda
chili krydda
vit peppar
pepparmix
Gör så här
Pajskalet
*Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en bunke med mjöl och salt, kör med elvisp tills det blandats runt och smulats runt ordentligt
*Kläck sen i ägget och kör liten stund till med vispen
*Häll sen ut allt på mjölat bakbord och arbeta tillsammans till en smidig deg
*Tryck sen ut den i en form upp till kanterna och nagga den lite med en gaffel i botten, ställ in den i kylskåpet ca 30min medans du förbereder innehållet
Fyllning
*Skär champinjonerna i klyftor, hacka löken i mindre bitar, klipp bacon i mindre bitar, och samma med kycklingen.
*Stek upp kycklingen i lite margarin tills den är färdig (inte rosa) krydda den med lite grillkrydda och lite peppar, stek med bacon, lök o champinjonerna tills det får fin färg
*Häll på fonden och blanda runt
*Ställ åt sidan
Smeten
Häll alla ingredienser i en bunke och vispa runt med handvisp tills allt blandats runt ordentligt
*Glöm inte sätta på ugnen på 220 g
*stoppa in pajen på förgräddning ca 10-15minuter
*Ta ut och låt svalna liten stund, häll sen i kycklingblandningen och klipp/skär dom soltorkade tomaterna och lägg dom sen ovanpå
*strö sen riven ost ovanför
*och häll till sist på smeten
Stoppa in i ugnen på 220g i ca 30minuter
Servera ex med en god sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar