Igår gjorde jag en superlätt och jättegod potatis sallad
inga krusiduller och konstiga ingredienser
som kanske till och med barnen uppskattar hemma.
Smakade lite idag och kan säga idag va den riktigt mumsig när den fått stått och dragit till i alla smaker!
Så den funkar alltså att göra strax innan servering
men är godast dagen efter!
Har man möjlighet så iallafall några timmar innan!
Du behöver
*Ca 6-8 större potatisar eller lite fler mindre potatisar
*kanten på en purjolök (vill man ha mer så släng i mer)
SÅS
Nu brukar jag alltid gå efter ögonmått så kryddorna är ungefärligt uppskattade så smaka av och anpassa efter ditt tycke
*En stor burk creme freich
*1dipp (pulver) jag tog dill och gäslök
*ca 1mskdill krydda (el färsk)
*ca 1msk Persilje krydda (el färsk)
nypa salt
ca 1-3 krm pepparmix
ca 1-2msk majonäs
Gör såhär
Skiva/ dela potatis i bitar skivor
Hacka/dela purjolöken
Gör såsen häll creme freich i en större skål bunke som du vill servera i
häll i dippen och kryddorna och blanda runt.
Blanda sen runt majonäsen
och häll i och blanda försiktigt runt potatisen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar