Detta bröd är superlätt att göra och kräver inget jäst eller jäsning och är jättegott till frukosten eller soppan!
Vill man äta dom även senare så är dom riktigt goda och som nybakade igen efter några sekunder i micron.
Du behöver
9dl-1L 450-500g mjöl (spara 1dl till utbakning)
(byt ev ut 1dl mjöl till vete kli)
4 tsk bakpulver
1-2 tsk socker
1/2tsk salt
100g margarin
3dl mjölk
1ägg till pensling (el mjölk)
ost
vallmofrön
Gör så här
ca 9st (vill du ha mer gör dubbel sats)
(Du kan göra dalla steg med händerna.)
Sätt ugnen på 250g
Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar, kan bli trångt med 1!
- Blanda ihop alla torra ingredienserna
- Lägg smör i mjöl blandningen, dela upp den i mindre bitar och kör sen med elvisp tills den smulats sönder.
- Byt till spiral visparna (annars fastnar det) häll i mjölken och kör med vispen tills det blandats ordentligt
- Lägg ut 1 deciliter mjöl på bakbordet och arbeta ihop degen (all mjöl behöver inte komma med)
- Rulla ut degen till en korv och dela den i 9 ungefär lika stora delar! Rulla dom till bollar i handen och tryck ut dom lite lätt på plåten
- Pensla brödet med 1 uppvispat ägg, lägg på riven ost eller vallmofrön! Stoppa in plåten i ugnen 250g i ca 8-10min
- Servera med nåt gott pålägg!
Det borde man ju testa, bra med något recept som inte behöver jäsa. Inte alltid man är ute i så god tid så man hinner med jäsningen =)
SvaraRaderaJag är aldrig ute i god tid när det gäller bröd bak, och jag är väldigt dålig på att inte ha jäst hemma heller! haha så då passar detta bröd utmärkt och riktigt gott!
SvaraRadera