Idag blev det en liten annorlunda variant på Lax i en omelett med lite grönt till! Supergott men mäktigt så orkade bara en halv :-)
Du behöver
Omelett
2ägg
3msk grädde
salt och vitpeppar
Röran
ca 1 1/2 dl turkisk youghurt
ca 1dl majonäs
1/2 rödlök
citronkrydda
salt
dillkrydda (eller färsk)
Persilje krydda (el färsk)
en skvätt flytande citron
ca 1msk kaviar (om du är strikt så skippa kaviaren)
ev lite rom
1 Lax (ca 15min i 220grader i ugnen)
Sallad, gurka (ev tomat räkor eller andra grönsaker du gillar)
Gör så här
*Vispa ihop ingredienserna till omeletten
*smält smör i stekpannan och häll i omelettsmeten
*stek den på ena sidan
*se till det är smet även i mitten genom att försiktigt dra från utsidan in till mitten med ex en gaffel, stekspade
Lägg den på en tallrik och låt den svalna och även lättare veckla ut den om den hamna skrynklig på tallriken
*Hacka löken i mindre bitar och blanda ihop med övriga ingredienser till såsen och smaka av med kryddorna
*hacka sallad och grönsaker
*Bred ut röra på den avsvalnade omeletten
*Dela Laxen i mindre bitar (inte för smått) lägg sen som en rad i mitten
*Lägg på sallad och grönsaker
*Vik försiktigt ena sidan över raden med Lax och sallad och pressa åt lite fortsätt sen att rulla till en rulle
med skarven neråt
*Dela ev rullen på mitten
*Räcker till 1- eller 2 personer beroende på vad mycket man orkar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar