torsdag 23 augusti 2012
Vaniljbollar & chokladbollar
I förrgår lovade jag sonen att fixa chockladbollar om han plockade ur diskmaskinen!
Hann inte det då men tidigare ikväll så blev dom äntligen klara och en överlycklig Tom!
Testade en ny variant för ville även prova på att göra vita chockladbollar, fast det är ju o andra sidan inte chocklad i dom vita utan blev marsanpulver!
Blev supergoda tyckte han!!
(DET ÄR INTE ALLA CHOCKLAD OCH VANILJ BOLLAR SOM ÄR MED PÅ BILD)
Chockladbollar
100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
2-3msk kako
3dl havregryn
2-3msk kallt (färdig kokat/bryggt kaffe)
Gör så här
Ta havregryn och mixa med en stavmixer tills det nästan blir som mjöl (går att använda havregrynen som dom är)
Dela smöret i mindre bitar och mixa det tillsammans med socker
häll sen i kakon, havregrynen och vaniljsockret och vispa runt en stund till
Häll sen i kaffet och vispa lite till
Ställ ev in i kylskåp liten stund medans du tar fram nåt att lägga dom på/i
Häll kokos på en tallrik (kan även förberedas innan)
Rulla bollar i handen av blandninge neller som på bilden rulla först till bollar som jag sen formade som toppar längst upp.
Vänd dom sen så den får kokos runt hela
Ställ in i kylskåp nån timme så dom får stelna på sig och bli kalla så blir dom godare
Vaniljbollar
100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
4msk marsan pulver ( vill du ha mer vaniljsmak så häll i 1-2 msk extra)
4dl havregryn
2-3 msk avsvalnat kaffe
Gör så här
Mixa havregrynen som ovan till nästan mjölkonsistens
vispa socker och margarin som du delat i mindre bitar innan
häll i resten av ingredienserna förutom kaffet och vispa med elvisp en stund till allt blandats runt ordentligt
Häll i kaffet och vispa en kortis till
häll upp kokos på en tallrik (kan även förberedas innan)
Rulla till bollar eller som på bilden först rullade jag till en boll sen gjorde jag en liten dom och plattade till botten
Rulla sen i kokos och se till att alla sidor får kokos
Ställ in i kylskåp så dom får stelna till några timmar och bli kallare
Lycka till
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh så gott! Både vanilj- och chokladbollar, mums :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Raderariktigt gott! Fast farligt när dom ligger där i kylskåpet och frestar en varje g man öppnar dörren, haha
Raderacho - K - lad
SvaraRaderainte
CHOCK - LAD
:-)) Tack! Ska ändra!
Radera